Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Nebo na zemi 2024





Nedeľa Božieho milosrdenstva

23.04.2017 0:01-23:59 Nedeľa

Miesto konania: Slovensko, všade

2. Veľkonočná nedeľa resp. Nedeľa Božieho milosrdenstva.


 
Nedeľa Božieho milosrdenstva

Keď pápež Ján Pavol II kanonizoval sestru Faustínu, taktiež v rovnaký deň, prekvapil celý svet zavedením Nedele Božieho Milosrdenstva ( sviatok spojený s posolstvom ) ako sviatok pre celú Cirkev.Tento sviatok sa slávi na prvú nedeľu po Veľkej noci. O tomto dni Ján Pavol II povedal: "Toto je najšťastnejší deň môjho života"

Zverenie celého sveta do Božieho Milosrdenstva

V roku 2002, pápež zveril celý svet do Božieho Milosrdenstva ked posvätil svätinu Božieho Milosrdenstva v Lagiewnikoch, na predmestí Krakowa v Poľsku. To je miesto, kde sú uložené telesné pozostatky sv.Faustíny.
Svätý otec si spomína, že ako mladý človek pracoval v lome, len niekolko metrov od dnešnej svätyne. Taktiež povedal,že dlho myslel na sv.Faustínu, ked písal svoju encykliku o Božom Milosrdenstve. Okrem toho, Svätý otec, často citoval z Denníčka sv.Faustíny a modlil sa ruženec Božieho Milosrdenstva pri svätom hrobe.

Po smrti Jána Pavla II

Po zvážení, že svoj život zveril do Božieho Milosrdenstva a sv.Faustíne, niet sa čo čudovat, že pápež Ján Pavol II zomrel na vigíliu Božieho Milosrdenstva (večer pred sviatkom),ktorý bol toho roku 3.apríla. Taktiež nie je prekvapením, že nám Svätý otec zanechal odkaz v Nedeli Božieho Milosrdenstva, ktorý bol čítaný vo sviatočný den po sv.omši, ktorá bola celebrovaná ako zádušná omša za Sv.otca.

Opakovane Ján Pavol II písal a hovoril o našej potrebe obrátiť sa k Božiemu milosrdenstvu ako odpoveď na špecifické problémy našej doby. Zanechal silný symbol zameraný na posolstvo Božieho Milosrdenstva a jehooddanosť počas jeho pontifikátu bude viesť Cirkev dlho po jeho smrti.

Blahorečený bol v Nedeľu Božieho milosrdenstva, 2011.

Podľa priania Pána Ježiša sa má sviatok Božieho Milosrdenstva sláviť v prvú nedeľu po Veľkej noci. Má byť nielen dňom všeobecného uctievania Boha v tomto tajomstve, ale aj dňom milosti pre všetkých ľudí, a zvlášť pre hriešnikov.

Pán Ježiš spojil s týmto sviatkom veľké prisľúbenia a najväčšie z nich spojil so sviatosťou zmierenia a svätým prijímaním prijatým v tento deň. Je to prisľúbenie „úplného odpustenia vín a trestov“, čiže taká milosť, akú dostávame len vo sviatosti svätého krstu. Veľkosť tohto sviatku je aj v tom, že všetci, dokonca tí, ktorí sa v tom dni iba obracajú, si môžu vyprosiť každú milosť, ak je to v zhode s Božou vôľou.

Ak sa koná pobožnosť/slávnosť k Božiemu Milosrdenstvu aj vo Vašej farnosti, kliknite, prosím, na PRIDAŤ AKCIU vľavo hore a dajte nám o tom vedieť. ĎAKUJEME!

 Korunka k Božiemu Milosrdenstvu

    Modlí sa na klasickom ruženci.
    Na začiatku: Otče náš..., Zdravas´Mária..., Verím v Boha...

    Na veľkých zrnkách:
    Večný Otče, obetujem Ti telo a krv, dušu i božstvo Tvojho
    najmilšieho Syna a nášho Pána Ježiša Krista,
    na odčinenie našich hriechov i hriechov celého sveta. (1-krát)

    Na malých zrnkách:
    Pre jeho bolestné umučenie, maj milosrdenstvo
    s nami i s celým svetom. (10-krát)   

     Na zakončenie:
     Svätý Bože, Svätý Mocný, Svätý Nesmrteľný, 
     zmiluj sa nad nami i nad celým svetom. (3-krát) 

     Ježišu, dôverujem v teba. (3-krát)       

 

Nedeľa Božieho milosrdenstva

Akciu pridal/a: Tomas Kuzar, 14.4.2017 15:30

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...