Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





ADVENT 2014

30.11.2014 0:00-23:59 Nedeľa

Miesto konania: Slovensko, sviatok

Advent je budúcnosť, očakávanie toho, čo má prísť. Očakávanie druhého príchodu Pána Ježiša na konci vekov. Advent nie je minulosť. Nie je to len pamiatka očakávania na príchod Boha-človeka. Advent nám dáva možnosť pripraviť sa Vianoce.  

 

Tento rok pripadá prvá adventná nedeľa na 30.11.2014. Je to začiatok Adventu a rovnako aj začiatok nového cirkevného roka. K adventu bola zriadená špecializovaná stránka ADVENT.SK, ktorá prinesie prehľad informácii súvisiacich s obdobím adventu a tiež ponúkne na jednom návštevníkom adventné zamyslenia Advent so Svätým Otcom Jánom Pavlom II. a projekt Vianoce od združenia Laura.

 

Cirkev nám ho pripomína každý rok a chce nás pripraviť na tento veľký sviatok Božieho narodenia, na stretnutie s ním v posledný deň nášho pobytu na tejto zemi. Príprava na Božie narodenie je zároveň aj prípravou na večnosť. Život sám osebe je očakávaním Pánovho príchodu. Očakávať však neznamená čakať so založenými rukami. Životnou devízou súčasného človeka je mať čo najviac, a to za každú cenu, čo najviac si užiť. A tak sa svet premieňa na spoločenstvá nenásytných samoľubov, zlodejov, klamárov, podvodníkov.

 

Aj v tento advent budeme počuť Bdejte, modlite sa! (Mt 26, 41). Najväčšou mojou starosťou má byť, aby Boh bol v mojom srdci, v mojom dome, v mojej rodine, v mojom živote. Potrebujeme dom, ale ešte väčšmi Boha. Potrebujeme peniaze, ale ešte väčšmi modlitby. Potrebujeme chlieb, ale ešte väčšmi pravdu, spravodlivosť a predovšetkým lásku.

 

Onedlho budeme sláviť Božie narodenie, pamiatku prvého príchodu Pána Ježiša. Na jeho druhý príchod musíme ešte čakať. Ako dlho? Nevieme. Medzi jeho príchodmi - adventmi - medzi minulosťou a večnosťou sa nachádza náš život, náš pobyt na tejto zemi, náš čas, naše povinnosti, záväzky. Usilujme sa ich plniť tak, aby náš život bol zárukou večného života.

 

Adventom začína aj nový liturgický rok.

 


ADVENT 2014

Akciu pridal/a: Miriam Kuzárová, 6.10.2014 22:34

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...