Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





Evanjelizačná konferencia OHEŇ 2018

16.06.2018 9:00-18:00 Sobota

Miesto konania: TATRAN HANDBALL ARÉNA, Prešov, Jána Pavla II. č. 2

S radosťou Vás pozývame na evanjelizačnú konferenciu pod názvom Oheň, ktorá sa uskutoční 16.6.2018 v Tatran Handball Aréne v Prešove so začiatkom o 9:00.  Oheň je priestorom stretnutia a obohatenia. Program tvorí modlitba chvál s hudobným doprovodom, prednášky pozvaných hostí a skúseností mnohých o tom, ako prežívajú svoj život s Bohom. Pozvanie prijal aj vzácny hosť zo Švédska, Ulf Ekman. 

Tohtoročnou témou bude: „Odvážne rozhodnutý pre Ježiša“ a mottom je Biblický citát:            „Nebojte sa. Zvestujem vám veľkú radosť, ktorá bude patriť všetkým ľuďom.“  (LK 2, 10)

 História Ohňa v Prešove sa začala v roku 1997, no minulý rok sa uskutočnil po sedemročnej pauze a stretol sa s veľmi dobrým ohlasom, o čom svedčí vyše 5000 účastníkov.  Prednášajúcimi boli hostia z Renewal Ministries, laický misionár Tom Edwards z USA a otec Graham Keep z Kanady.  Práve Tom Edwards bol pri začiatkoch Ohňa na Slovensku, a takto naň spomína:  „Mám veľmi rád Oheň. Prvýkrát som ho zažil v roku 1997 v mestskej hale, v ktorej bolo plno ľudí. Prišli z celého Slovenska a vylievalo sa tu veľa milostí. Každý člen tímu má na to nádherné spomienky.“

No Oheň aj po rokoch stále láka množstvo ľudí, ktorí neváhajú pricestovať z rôznych kútov Slovenska. Dôvod objasňuje Ján Juščák zo spoločenstva Marana Tha, ktorý viedol podujatie po hudobnej stránke:  „Je to predovšetkým preto, lebo majú hlad a smäd po Božej prítomnosti. Aj tento rok môžeme zažívať, že ľudia túžia po Božej blízkosti, nehe a dobrote a Boh odpovedá na túto túžbu.“  Takúto odpoveď zažil počas Ohňa v roku 1998 aj Peter Lipták, bývalý narkoman, dnes známy slovenský evanjelizátor, ktorý, ako hovorí, tam stretol Ježiša Krista a stal sa novým človekom.

Pri hodnotení minuloročného Ohňa nám líder spoločenstva Marana Tha, Peter Štupák, prezradil, čo si všimol a aké sú podľa neho signály toho, že sa ľudia počas konferencie stretávajú s Bohom:  „Cez radosť a slzy. Keď sa Boh stretne s človekom, tak sa výraz jeho tváre zmení. Nedá sa to ani opísať, je to niečo krásne. Bolo to vidieť najmä na mladých, ale aj na ostatných.“ O tom, ako vnímali stretnutie samotní účastníci, sa s nami podelil Marián: „Na minuloročnom Ohni bola pre mňa najsilnejšia modlitba za nás mladých a to, ako sme sa potom modlili za mesto a žehnali ľuďom. Super bolo aj to, že sme sa mohli stretnúť v tak veľkom počte a spoločne sa modliť, chváliť Boha a počúvať, čo nám Boh chce povedať."

Konferenciu organizuje katolícke spoločenstvo Marana Tha z Prešova v spolupráci s Hnutím Svetlo-Život a pod záštitou košického arcibiskupa Mons. Bernarda Bobera. Hudobne budú tento deň sprevádzať spoločenstvo Marana Tha a Rieka života.

 

Bližšie informácie nájdete na ohen.maranathapo.sk

ps.: 

Ulf  a jeho manželka Birgitta sú hlboko veriaci a praktizujúci kresťania, ktorí si vždy kládli za cieľ spoznávať Pravdu a žiť podľa nej. Ich vstup do Katolíckej cirkvi v roku 2014 nie je obrátením, ale prirodzeným vyvrcholením cesty, na ktorú nastúpili, keď odovzdali svoj život Ježišovi.  

Ulf je spolu s manželkou Birgittou otcom 4 synov. Napísal viac ako 40 kníh a brožúr, ktoré boli preložené do viac ako 30 jazykov. Poslednú knihu s názvom Veľký objav (Naša cesta do Katolíckej cirkvi) napísali manželia Ekmanovci spoločne. 

Evanjelizačná konferencia OHEŇ 2018

Organizátor: Spoločenstvo Maranatha, 051 77 13 456, 0905 762 777, www

Akciu pridal/a: Radomír Kizek, 25.4.2018 08:14

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...