Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Myrna Nazzour 2024





Rozkvitni v modlitbe – 30. 3DA, 12 – 14. 4. 2019

12.04.2019 16:00 - 14.04.2019 14:30

Miesto konania: Bratislava, UPeCc, Mlynská dolina

Keď Pán Ježiš pochválil Máriu, sestru Marty, že si vybrala  lepší podiel a poukázal na to, že len jedno je potrebné, myslel na modlitbu ako stály rozhovor lásky s Bohom.“ (Lk 10,38-42)

Je to práve rozhovor, ktorý vedie k naplneniu nášho kresťanského života. Hlas, ktorý nám dáva nádej, radosť, silu…! Učí nás ako s láskou slúžiť druhým, ako sa tešiť z každého lúča, ktorý dopadne na túto Zem a zároveň „sa nestrachovať o to čo budeme jesť, piť alebo čo si oblečieme. V modlitbe môžeme počuť hlas milujúceho Otca, ktorý nás uisťuje, že máme najskôr hľadať Božie kráľovstvo, a že On sa o všetko ostatné postará“. (Mt  6, 31-34)

Tak prečo v snahe o hľadanie šťastia a naplnenia tak často obchádzame Boha?

Snažíme sa ho nájsť v našich snoch, túžbach, predstavách, ideáloch, no tie častokrát nemajú nič spoločné s Božím plánom. Ak ho chceme nájsť mali by sme byť s Bohom neustále v kontakte, budovať vzťah na skalách a rozkvitať v láske k Nemu. Mali by sme sa ho pýtať aký život nám vysníval a čo je naším poslaním na tomto svete. Lebo pravdou je že povolaní sme všetci! Ale rozhodnúť sa kráčať za Ním je už len na nás.

A preto Ťa 3DA tím pozýva na stretnutie s Bohom, ktorý túži po tebe a tom aby si rozvíjal svoj talent, a kvitol viac a viac v láske k Nemu.

František Osuna, jeden z františkánskych stredovekých mystikov, hovorí:

Uvedomme si, že Boh nás stvoril jedine pre modlitbu.“ A je takto radikálna myšlienka aktuálna aj v 21. storočí? Ja myslím že áno. „Celý svet bol stvorený pre človeka, ale človek bol stvorený pre Boha. Len stretnutie s Bohom a jeho dotyk môže spasiť a uzdraviť ľudskú dušu. Spása sveta spočíva v poznaní Boha a to sa deje v modlitbe.

Viac info tu.

Rozkvitni v modlitbe – 30. 3DA, 12 – 14. 4. 2019

Organizátor: Univerzitné pastoračné centrum sv. Jozefa Freinademetza, 02 / 65 41 22 36, www

Akciu pridal/a: Bernadeta Vlckova, 27.3.2019 12:33

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...