Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii

14.09.2018 12:00 - 16.09.2018 19:00

Miesto konania: Šaštín - Stráže, Bazilika Sedembolestnej

Národná svätyňa, Bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne – Strážach privíta 15. septembra 2018 tisíce veriacich z celého Slovenska pri príležitosti celonárodnej púte a sviatku Patrónky Slovenska.

Pre pútnikov rôznych vekových kategórií je pripravený bohatý duchovný program, ktorý potrvá tri dni. Začne sa v piatok 14. septembra napoludnie pešou púťou „Po stopách Titusa“ od rieky Moravy do Šaštína, kde sa program začne už tradične od 17:00 h mariánskou hodinkou. Peší pútnici sa do programu v Šaštíne zapoja približne o 21:00 h. Národná púť následne vyvrcholí v sobotu 15. septembra slávnostnou svätou omšou o 10:30 h a bude pokračovať do nedele 16. septembra viacerými svätými omšami, sprievodným programom a púťou seniorov.

Ústredným momentom národnej púte bude v sobotu 15. septembra o 10.30 h na sviatok Sedembolestnej Panny Márie svätá omša za účasti slovenských biskupov. Hlavným kazateľom bude eparchiálny biskup Eparchie Parma (USA) Mons. Milan Lach SJ. Už pred svitaním a aj počas dňa budú slávené sväté omše o 0:00, 5:00, 7:00 a 8:00 h. O 14:00 h bude akatist k Bohorodičke. Po ňom odštartuje sprievodný program, ktorý potrvá až do polnoci.

V rámci sprievodného programu organizátori púte už v piatok ponúkajú modlitbové pásmo, divadlo komunity Cenacolo a modlitbu chvál Dominiky Gurbaľovej. V sobotu popoludní bude k dispozícii program pre rodiny s deťmi, vystúpenie komorného orchestra Zoe a pásmo Cliptime pre mladých, ale aj divadelná hra „Nepolepšiteľný svätec“ v podaní SND a večerné modlitby chvál spoločenstva Piar.

V nedeľu 16. septembra sa uskutoční tradičná Púť seniorov a chorých, hlavným celebrantom a kazateľom na svätej omši so začiatkom o 10.30 hod. bude bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko.

Počas celej púte budú k dispozícii kňazi, ktorí budú vysluhovať sviatosť zmierenia.

Viac informácií o národnej púti nájdete na www.bazilika.sk alebo i na podstránke www.bazilika.sk/narodnaputa tiež na Facebook konte Bazilika Sedembolestnej.


Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii

Príloha: narodna-put-k-sedembolestnej-panne-marii.pdf (106,07 kB)

Akciu pridal/a: Bernadeta Vlckova, 17.8.2018 07:07

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...