Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Nebo na zemi 2024





Seminár pre mužov

16.11.2018 18:00 - 18.11.2018 13:00

Miesto konania: Komunitné centrum Vyšný Klatov, Vyšný Klátov, Vyšný Klátov 300

Seminár pre mužov
Téma: Uzdravenie zo zranenia otcom

Otec sa obracia na syna, a hovorí takto: 

«Syn môj, ak bude tvoje srdce múdre, aj moje srdce sa bude radovať. Moje vnútro bude plesať, keď budú tvoje pery hovoriť správne slová» (porov. Prís 23,15-16). Nedá sa lepšie vyjadriť hrdosť a dojatie otca, ktorý sa presvedčí, že odovzdal synovi to, čo je v živote naozaj dôležité, a teda múdre srdce.

Absencia osoby otca v živote detí a mladých spôsobuje trhliny a zranenia, ktoré môžu byť veľmi vážne. V skutočnosti sa deviácie u detí a mládeže môžu z väčšej časti pripísať tomuto nedostatku, deficitu vzorov a spoľahlivých sprievodcov v ich každodennom živote, nedostatku blízkosti a lásky zo strany otcov. Pocit osirelosti, ktorý prežívajú toľkí mladí, je ešte hlbší ako si myslíme.

Dobrý otec vie čakať a vie odpúšťať z hĺbky srdca. Isteže, vie aj rázne naprávať: nie je slabým, ústupčivým, sentimentálnym otcom. Otec, ktorý vie napomínať bez toho, aby ponižoval, je zároveň tým, ktorý vie chrániť bez toho, aby sa šetril.

Z myšlienok pápeža Františka

Aj v tomto roku pozývame všetkých chlapov na úspešný seminár, kde okrem kvalitného praktického vyučovania a silnej modlitby, nebudú chýbať ani zábavné aktivity, dobré jedlo a otvorená priateľská atmosféra.

Seminár bude viesť o. Milan Bednarik a o. Damián Saraka

Bližšie INFO A REGISTRÁCIA TU

Seminár pre mužov

Akciu pridal/a: Jan Krstitel, 6.11.2018 11:04

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...