Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





TÝŽDEŇ TANEČNEJ MEDITÁCIE

29.07.2019 18:30 - 04.08.2019 13:30

Miesto konania: Nitra, Misionári Najsvätejšieho Srdca Ježišovho

TÝŽDEŇ TANEČNEJ MEDITÁCIE

„Dá sa modliť tancom?“

 

Číslo kurzu: 22/19

Dátum: 29.7.- 4.8.2019 (začiatok: pondelok 18.30 – ukončenie: nedeľa poobede)

 

Lektori: s. Eva Jaroušková CJ  

             s. Letícia Dirbáková CJ

             v spolupráci s pátrami MSC

 

„Chválim tanec, lebo oslobodzuje človeka od ťarchy vecí a spája ho so spoločenstvom. Chválim tanec, ktorý si vyžaduje všetko, ktorý prospieva zdraviu a jasnosti ducha, ktorý pozdvihuje dušu.“  Sv. Augustín

Naše telo je prostriedkom, ktorým môžeme vyjadriť to, čo prežívame vnútri: emócie, lásku k Bohu, svetlo alebo temnotu, čistotu či nečistotu, dobro i zlo, ktoré je vnútri človeka. Môžeme ním vyjadriť aj prítomnosť Boha v nás. To je podstatou duchovného tanca.

Telom môžeme komunikovať. Postoje a pohyby tela môžu vyvolať emócie, myšlienky a mentálne obrazy zamerané na Boha a pomôcť človeku vstúpiť do hlbokého vzťahu s Bohom. Tu môžeme hovoriť o modlitbe tancom.

Telo sa tak môže stať prostriedkom na službu Bohu. V tanci, ktorý je modlitbou môžeme intenzívne chváliť a milovať Boha a slúžiť mu. V modlitbe tancom možno stretnúť Boha.

V Týždni tanečnej meditácie je modlitba tancom súčasťou duchovných cvičení podľa sv. Ignáca z Loyoly. Nie je potrebná predchádzajúca tanečná príprava, len radosť z tanca. Prosíme, prineste si pohodlné oblečenie a tanečné cvičky s hladkou podrážkou, prípadne hrubé ponožky.  

Viac info tu.

TÝŽDEŇ TANEČNEJ MEDITÁCIE

Organizátor: Misionári Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, www

Akciu pridal/a: Bernadeta Zacherová, 17.11.2018 21:56

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...