Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





Deň otvorených dverí na Katarínke

05.07.2015 10:30-16:00 Nedeľa

Miesto konania: Dechtice, ruiny kostola a Kláštora sv. Kataríny Alexandríjskej (Katarínka)

O 10:30 začína slávnostná svätá omša vo vnútri kostola sv. Kataríny Alexandrijskej. Po sv. omši, okolo poludnia, sa bude pokračovať zhrnutím histórie projektu, ktorý minulý rok oslávil svoju 20 ročnicu a predstavia sa tiež plány na nadchádzajúcu sezónu.

Chýbať nebude občerstvenie, ktoré prichystajú organizátori akcie, ale ani tradičné turistické sprevádzanie po ruinách kostola a kláštora s historickým výkladom. Približne od 13:00 bude pre rodiny s deťmi a pre najmenších pripravený program vo forme tvorivých dielní a cechov. Program potrvá približne do 16:00 hodiny.

Je možné prísť prichádzať po turistických značkách z Naháča aj Dechtíc, ako aj z parkoviska pod Katarínkou (priechodné pre kočíky), na ktoré sa dá dostať cez odbočku na ceste medzi spomenutými obcami. Medzi parkoviskom a Katarínkou bude v prípade potreby k dispozícii aj „kyvadlová doprava – zelená kocábka“

Podujatie je určené pre každého a patrí v roku u nás medzi najnavštevovanejšie. Zúčastňujú sa ho všetky vekové kategórie, no najmä rodiny s deťmi a obyvatelia z okolitých obcí, okresov. Raritou už nie sú ani návštevníci zo vzdialenejších miest. V najbližších dňoch sa v rámci projektu Katarínka zaháji už 21. pracovná sezóna, na ktorej sa zúčastňujú dobrovoľníci od 17 rokov z celého Slovenska. Družiny sú takmer zaplnené, ale nájde sa ešte pár voľných miest pre junákov.

viac: http://www.katarinka.sk/

Deň otvorených dverí na Katarínke

Akciu pridal/a: Pavol Hudák, 1.7.2015 22:00

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...