Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





Breakfestival 2016

26.06.2016 9:00-22:00 Nedeľa

Miesto konania: Červený kláštor, areál Dunajec

Breakfestival 2016

            V tomto roku nás čaká v poradí už siedmy ročník akcie pre mladých a mladé rodiny s deťmi pod názvom Breakfestival. Bude sa konať 26.6.2016 v areáli Dunajec v Červenom kláštore. Každý rok organizátori, ktorými sú redemptoristi v spolupráci s mladými, vyberú tému, ako hlavné posolstvo ročníka. Od svojho začiatku sa vystriedali takéto témy:

Daj si pauzu

Čas na zmenu

Oplatí sa investovať?

Believe To Belive

V tíme

Zasvätení

            A tento rok sa bude niesť v duchu výzvy "si kľúčový". Organizátori sa nechali inšpirovať skupinou mladých občianskych aktivistov, ktorí založili projekt pod názvom "si kľúčový"Eduard Filo a Dominik Gabriel, iniciátori projektu, sú aj pozvaní na breakfestival 2016 ako hlavní rečníci. Tento projekt sa snaží oživiť potenciál, ktorým sa naša krajina bez pochýb môže pýšiť a poukazujú na kľúčovosť každého človeka na Slovensku. Vychádzajú z myšlienky nežnej revolúcie, ktorá bola kľúčovým momentom, keď občania Slovenska nezostali pasívnymi, ale prevzali do vlastných rúk kľúče od demokracie. V posledných rokoch sa šíri na Slovensku negativizmus a nariekanie ohľadom ľudí, ktorí robia vrcholovú politiku. Iniciátori sa držia hesla: Keď chceš niečo zmeniť, začni od seba.

„V novembri ’89 sme si vydobyli právo slobodne voliť a s ním aj kľúče od našej krajiny a je len na nás, aby sme ich začali používať,“ uviedol Eduard Filo. Absolventka štúdia politológie Agáta Tomíková, ktorá je súčasťou projektu hovorí: „v našej komunikácii používame aj prvky absurdity. Nikto si nevie predstaviť ako by vyzerala Bratislava bez Ufa alebo šunková pizza bez šunky. Všetky veci sú absurdné, keď im chýba kľúčová podstata. Podobne je na tom aj Slovensko. Vidíme v ňom voľby bez voličov, a tak sa demokracia na Slovensku stáva absurdnou. Preto hovoríme každému občanovi tejto krajiny: Si kľúčový.“ Eduar Filo je aktívny v práci s mládežou a momentálne pôsobí aj ako poslanec v zastupiteľstve v Trenčíne. Hovorí: „Uvedomil som si, že nemá zmysel byť nespokojný a sťažovať sa, ak nič neurobím. Sú dve cesty. Buď Slovensko ostane jeho občanom ľahostajné, alebo využijú potenciál, ktorý majú.“Si kľúčový je odozvou na apatiu v našej krajine. Iniciátori a stále pribúdajúci voliči veria, že právo rozhodovať o budúcnosti je v ich rukách.

            Program, ktorý sa začne slávnostnou svätou liturgiou o 10.30 hodine, kde kazateľom bude páter Michal Zamkovský CSsR, bude ďalej pokračovať vystúpením tvorivej hudobnej skupiny Poetica musica. Program pre deti odštartuje Kúzelník Wolf na hlavnom pódiu, po ktorom budú pripravené atraktívne tvorivé a zábavné workshopy v areáli. Po vystúpení gospelovej kapely Peter Milenky band, dostanú priestor rečníci Eduard Filo a Dominik Gabriel z projektu "si kľúčový". Tento rok bude špecifický aj v tom, že máme pripravený nápad, ako by mohol na breakfestivale 2016, padnúť slovenský rekord. Podrobnejšie informácie sa už dozvieme priamo na akcii. Ošetrené a potvrdené to samozrejme bude aj komisiou pre slovenské rekordy. Gospelová kapela Sión, vystúpi po slovenskom rekorde. Po nej dostanú priestor chlapci z kapely F6 a záverečným programom nás bude sprevádzať misijné spoločenstvo so svojou kapelou Rieka života, počas ktorého vystúpi so slovom líder tohto spoločenstva Bohuš Živčák.

            Všetkých srdečne pozývame na v poradí už siedmy ročník breakfestivalu pod názvom "si kľúčový" do Červeného kláštora 26.6.2016.

 

Pozrite si aj ďalšie Gospelové festivaly 2016.

 

Breakfestival 2016

Organizátor: Redemptoristi, www

Akciu pridal/a: Tomas Kuzar, 29.5.2016 15:07

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...