Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Myrna Nazzour 2024





Xaveriáda 2019

01.07.2019 8:00 - 07.07.2019 18:30

Miesto konania: Levoča, Mariánska hora

Bratislava 14. mája (TK KBS) Podujatie Xaveriáda, ktoré má za cieľ duchovnú obnovu veriacich v duchu viacdňovej púte, tento rok povedie do Levoče. Jezuiti, ktorí ho organizujú, tentokrát pozývajú zapojiť sa do jednej z dvoch peších skupín alebo jednej cyklistickej. Na púte sa dá prihlásiť na adrese: xaveriada@gmail.com.

Pešia skupina pod vedením P. Ľubomíra Pilarčíka SJ vyrazí do Levoče z Veľkého Blhu (okr. Rimavská Sobota) 1. júla. Druhá pešia skupina pod vedením P. Milana Hudačka SJ poputuje tri dni z Hertníka (okr. Bardejov). Ich púť sa začne 3. júla. Cyklistický peletón pod vedením Miroslava Holého odštartuje 4. júla z Kráľovian. Minimálny vek účastníkov púte je 18 rokov. Vekom mladší účastníci sa môžu zúčastniť pod dozorom putujúceho rodiča, alebo iných zodpovedných osôb, starších ako 18 rokov, ktorí majú na ich sprevádzanie oprávnenie rodičov. V centre každodenného programu je duchovný zámer, k čomu napomáha každodenná svätá omša, čítanie Svätého písma po raňajkách, putovanie a práca v skupine.

"Témou tohoročnej púte je prehĺbenie v otázke ochrany stvorenia, ako ju ponúkli vo svojich encyklikách pápeži Benedikt XVI. a František. Trasa prechádza peknou prírodou, pohoriami, ktoré ponúkajú pekné vyhliadky na okolité prostredie, ktoré v duchu vybratého posolstva chceme obdivovať a chrániť," avizuje za jezuitov P. Milan Hudaček, SJ. V Levoči je nocľah na Gymnáziu sv. Františka z Assisi na Kláštorskej ulici 24.

Jezuiti vytvorili tradíciu týchto púti v roku 2001. Odvtedy už putovali na rôzne pútnické miesta na Slovensku i v zahraničí. Xaveriáda je určená pre rodičov, deti a mládež.




Xaveriáda 2019

Organizátor: Spoločnosť Ježišova (Jezuiti), www

Akciu pridal/a: Bernadeta Zacherová, 14.5.2019 20:58

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...