Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





„Päť minút pre Boha - päť minút pre seba"

12.01.2021 20:00-20:30 Utorok

Miesto konania: Slovensko, celé

Januárová modlitbová výzva otca biskupa Judáka za odvrátenie pandémie:

Drahí bratia a sestry!

Adventné a vianočné obdobie nás viedlo k tomu, k čomu sme vlastne povolaní: stať sa skutočne dobrými – milujúcimi ľuďmi. Pocítili sme, že sme autentický viac „sami sebou“, keď nemyslíme len na seba, ale na iných. Ľudskosť pristane nám všetkým a všetci to veľmi dobre poznáme. Aj po sviatočných dňoch sme v situácii, keď si nemôžeme dovoliť, aby tento prejav nášho človečenstva – kresťanstva v našom živote absentoval.

Mnohí obetavo slúžite svojím najbližším v rodine a mnohí v rôznych službách aj celkom neznámym, a to nielen preto, že je to Vaše zamestnanie. Patrí Vám náš obdiv a vďaka, ktorú nemožno vysloviť slovami. Kiež je Pán – ktorý nenechá bez odmeny ani jeden pohár vody podaný z lásky k nemu – Vašou najlepšou odmenou!

Povzbudzujem Vás preto bratia a sestry, napriek tomu, že situácia je mimoriadne vážna a ťažká, aby ste každý podľa svojich možností, schopností, osobnej zodpovednosti voči sebe samým, ako aj naším blížnym urobili všetko pre odvrátenie pandémie a jej následkov. Nezabudnime tiež pritom na to, aby sme si udržali vo svojich srdciach vieru, nádej, lásku, rozvahu a pokoj a rozvíjali tak kultúru starostlivosti.
My veriaci totiž vieme, že sú tu aj duchovné prostriedky, aby sme pomohli ozdraviť a ochrániť tento svet, nielen pred chorobami, ale aj pred zlom, hriechom. Preto Vás pozývam zapojiť sa diecézneho spoločenstva pod názvom „Päť minút pre Boha – päť minút pre seba“

Počas celého mesiaca január sa každý večer o 20:00 zjednoťme v krátkej modlitbe podľa svojich možností: pred krížom, či obrazom, modlitbou, alebo tichom uvedomení si Božej prítomnosti. V tomto čase, kde je to možné, nech zaznejú kostolné zvony.

Úmysel tejto modlitby si môže každý vzbudiť sám. Modlíme sa predovšetkým za ukončenie pandémie, za naše rodiny, za trpiacich, chorých, osamelých, zomierajúcich a za tých, ktorí nás v tomto čase opustili. Myslime tiež na tých, ktorí nám slúžia v každej oblasti života. Spoločná modlitba má veľkú duchovnú silu a môže nás uchrániť od mnohého zlého.

Odložme teda na chvíľku prácu, televízny program, prerušme rozhovor, naprogramujme si na mobiloch pripomienku… Bude to náš nový životný štýl, ktorý nám prinesie požehnanie, ozdravenie a posilu v tomto čase. Veď sme si kľakli pred Bohom – ako kedysi dávno mudrci z Východu, ktorí sa domov vrátili „inou cestou“, ako noví ľudia obdarovaní vierou a novou perspektívou.

Váš biskup

„Päť minút pre Boha - päť minút pre seba"

Akciu pridal/a: Bernadeta Zacherová, 8.1.2021 12:31

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...