Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





Deň úcty k sv. Šarbelovi - miesta s pobožnosťami za uzdravenie

22.04.2023 0:00-23:59 Sobota

Miesto konania: ., Slovensko, .

Vždy 22.dňa v mesiaci si môžete uctiť sv.Šarbela účasťou na sv.omši resp.gréckokatolíckej sv.liturgii súženej k úcte sv.Šarbela v jednom z kostolov s jeho relikviou, príadne sa aj nechať pomazať olejom sv.Šarbela. 

Sv. Charbel Makhlouf je známy ako pustovník z Annaya. Tento maronitský kresťan-katolík žil v Libanone v rokoch 1828 –1898. Je považovaný za jedného z najväčších divotvorcov 19. storočia. Už za svojho života bol vzorom dokonalého mnícha pustovníka a ľudia ho považovali za svätca. Na jeho príhovor bolo uzdravených už mnoho ľudí po celom svete.

UPOZORNENIE: Informácie o časoch a miestach konania pobožností sú bez záruky, nakoľko nie všetky údaje sa podarilo dostatočne overiť. Odporúčame preveriť si informácie vo vlastnom záujme na internetových stránkach jednotlivých farností. Ospravedlňujeme sa za prípadné neúplné a neaktuálne informácie.

Zoznam miest na Slovensku, kde sa môžete v sobotu 22.4.2023 zúčastniť modlitieb k úcte sv.Charbela s modlitbami za uzdravenie, AKTUALIZOVANÉ 22.4. o 0:57

BRATISLAVA: Svätá omša k úcte sv. CHARBELA - sobota 22.4.2023 o 8:00 Kostol NAVŠTÍVENIA PANNY MÁRIE (Milosrdní bratia), Nám. SNP 10, BRATISLAVA - Staré Mesto. Po sv. omši: požehnanie relikviou sv. Charbela, pomazanie olejom sv. Charbela. V kostole býva pravidelne vždy 22. deň v mesiaci sv. omša k úcte sv. Charbela (keď 22. deň v mesiaci padne na pracovný deň, požehnanie a pomazanie je po sv.omši začínajúcej o 8:00, aj po sv.omši začínajúcej o 18:30).
MAPA: https://portal.dokostola.dev/kostol/milosrdni-bratia-kostol-navstivenia-panny-marie
Spoje MHD:
- z Hlavnej vlakovej stanice: električka č.1, vystúpiť na zastávke POŠTOVÁ;
- z Autobusovej stanice Mlynské Nivy: trolejbus č.42, vystúpiť na zastávke HODŽOVO NÁM., cez podchod na Nám.SNP;
- z vlak.stanice Bratislava-Nové Mesto: električka č.4, vystúpiť na zastávke CENTRUM;

Košice: Dňa 22. apríla 2023 (sobota) o 18:00 v katedrále-Dóme sv. Alžbety v Košiciach sa bude slúžiť svätá omša ku cti sv. Charbela. Svoje prosby môžete písať do komentárov príslušného príspevku na súkromnej FB skupine https://www.facebook.com/groups/1978013852476332. Aj na Vaše prosby - úmysly bude slúžená táto sv. omša. Na záver bude pomazanie olejom sv. Charbela. 

Žilina: sobota 22. apríla. Od 14.00 hodiny modlitba celého deviatnika, o 15.00 Korunka Božieho milosrdenstva, ďalej modlitby oslobodenia a uzdravenia, uctenie si relikvie, pomazanie olejom. Svätá liturgia bude o 16.30 hod., po nej nasleduje požehnanie náboženských predmetov (ktoré si možete zakúpit na mieste), modlitba ruženca k svatemu Charbelovi a litánie. Záver cca o 18.00 hodine.
Sv. Charbel sa narodil 8. mája, preto si na tomto stretnuti pripomenieme aj jeho životopis.

Pozn: gréckokatolícke obrady a sviatosti sú vysluhované v plnom súlade s učením Katolíckej Cirkvi, t.j. sú prijateľné pre všetkých katolíkov, vrátane rímskokatolíckych veriacich.

Zvolen - v sobotu 22.4.2022 bude v Kostole sv. Alžbety vo Zvolene po večernej sv. omši (so začiatkom o 18:00 hod.) pobožnosť ku cti sv. Šarbela. Spojená bude s pomazaním olejom a prosbami za uzdravenie. Svoje KRÁTKE modlitbové úmysly za uzdravenie môžete napísať aj prostredníctvom online formuláru: https://forms.gle/JMYyo27CbQtedEDn9.

Nitra: 22. apríla 2023 o 18:30. Sv. omša bude vo farskom kostole sv. Petra a Pavla. Počas pobožnosti sa modlíme aj za konkrétne úmysly, ktoré si veriaci napíšu na pripravené papiere počas mesiaca. Tie sú k dispozícii na stolíku s tlačovinami. Vždy je príležitosť uctiť si jeho relikvie. 

Bošany (okr.Partizánske): Všetci veriaci sú pozvaní na pravidelné mesačné modlitby za uzdravenie a oslobodenie, ktoré sa najbližšie uskutočnia v sobotu 22. apríla 2023 vo farskom kostole Svätého Martina z Tours v Bošanoch.
PROGRAM: 17:20 - modlitba posvätného ruženca a litánie k sv. Šarbelovi, 18:00 - slávenie sv. omše - pomazanie olejom sv. Šarbela z Libanonu - uctenie relikvie sv. Šarbela, 19:15 – 20:00 - Eucharistická adorácia

Sedliská (okres Vranov nad Topľou) - 18:00 gréckokatolícka sv.liturgia, spolu s uctením si relikvie sv.Charbela a pomazaním
Majerovce (okres Vranov nad Topľou) - 9:00 gréckokatolícka sv.liturgia, spolu s uctením si relikvie sv.Charbela a pomazaním
Pozn: gréckokatolícke obrady a sviatosti sú vysluhované v plnom súlade s učením Katolíckej Cirkvi, t.j. sú prijateľné pre všetkých katolíkov, vrátane rímskokatolíckych veriacich.

---------------------

Predbežný zoznam miest, kde sa pravdepodobne budú dať navštíviť kostoly s relikviou sv.Šarbela (zatiaľ neoverené):

Banska Bystrica - kostol sv.Alžbety Uhorskej, 15.30??? sv.omša???

Hlohovec
Zborov pri Čadci
Lúčky pri Ružomberku
Čerín (medzi B.Bystricou a Zvolenom)
Rimavská Sobota
Rožňava

UPOZORNENIE: Informácie sú len orientačné a sú bez záruky, nakoľko nie všetky údaje sa podarilo overiť. Odporúčame preveriť si informácie vo vlastnom záujme na internetových stránkach jednotlivých farností. Ospravedlňujeme sa za prípadné neúplné a neaktuálne informácie.

Sv.Charbel, oroduj za nás.
Sv.Rafqa, oroduj za nás.
Všetci libanonskí svätí, orodujte za nás.

Viac o sv.Šarbelovi si môžete prečítať tu: https://saletinirozkvet.webnode.sk/products/zazracny-olej-sv-charbela-z-libanonu/

Deň úcty k sv. Šarbelovi - miesta s pobožnosťami za uzdravenie

Akciu pridal/a: Lukas Lauro, 21.3.2023 19:25

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...