Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt





DNI KRESŤANSKEJ KULTÚRY

07.10.2023 14:45 - 09.10.2023 16:00

Miesto konania: Spišské Podhradie, Kňazský seminár biskupa Jána Vojtaššáka v Spišskej Kapitule

Pozývame Vás na VIII. ročník Dní kresťanskej kultúry, ktoré sa uskutočnia v Roku kresťanskej kultúry na Slovensku pod vedením doc. HEDr. Ľuboslava Hromjáka v Spišskej Kapitule-Spišskom Podhradí na tému:

Keď Perugino a slávny Dante prehovorí

Prvý termín 7. – 8. október 2023: Víkendové dni kresťanskej kultúry –pre vysokoškolských študentov, študentov teológie, umeleckých škôl, učiteľov výtvarnej výchovy, náboženstva a dejepisu, pre katechétov, bohoslovcov, kňazov a kresťanskú inteligenciu a pre všetkých, ktorí majú záujem hlbšie vniknúť do duchovného života prostredníctvom kresťanskej kultúry a histórie.

Tento ročník je venovaný slávnemu Dante Alighierimu, majstrovi Raffaela Sanzia renesančnému maliarovi Pietrovi Peruginovi (500. výročie smrti) a tvorcovi spirituality slovenskej duše spišskému kapitulnému vikárovi Jozefovi Ligošovi (50. výročie smrti).

Vstupné na podujatie je zadarmo.

V prípade záujmu o ubytovanie alebo o stravu sa registrujte cez formulár tu: https://bit.ly/dkk2023


Druhý termín 9. október (pondelok dopoludnia): Stredoškolské dni kresťanskej kultúry – pre žiakov 9. ročníka ZŠ, 1 – 4. ročníka cirkevných gymnázií, stredných škôl, základných umeleckých škôl, učiteľov výtvarnej výchovy, náboženstva a dejepisu. Je venovaný renesančnému maliarovi Pietrovi Peruginovi. Odporúčame, aby študenti prišli v sprievode pedagóga.

Počet žiakov, prosíme, nahláste v predstihu na hromjak@kapitula.sk


10. októbra sa v priestoroch Kňazského seminára uskutoční vedecká Konferencia Znaky časov – Spišský kapitulný vikár ThDr. Jozef Ligoš v znamení čias


Viac informácií o akciách Diecézneho katechetického úradu Spišskej diecézy nájdetu tu: https://www.dkuspis.sk/

DNI KRESŤANSKEJ KULTÚRY

Príloha: dni-krestanskej-kultury.pdf (175,05 kB)

Akciu pridal/a: MilanJurco, 25.8.2023 22:14

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...