Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Otec James 2024

Pobyt

Kana





Festival Bratislavské Hanusove dni 2024

13.06.2024 17:30 - 17.06.2024 23:00

Miesto konania: Záhrada Pálffyho paláca, Bratislava, Zámocká 47

Čo je fesitaval Hanusove dni?

Týždeň hĺbavých diskusií, podnetných prednášok, literárnej kaviarne, koncertov a iných podujatí, pri ktorých budete môcť objaviť radosť z hľadania pravdy, spoločného nachádzania odpovedí a ochutnať bohatstvo kresťanského myslenia.

Aká je téma tohtoročného festivalu?

Veľmi sa tešíme, že aj tento rok Vám môžeme predstaviť program plný podnetných diskusií, výnimočných hostí a zaujímavých podujatí na tému Kresťanská kultúra. Čo je to kultúra a v čom spočíva jej dôležitosť? Má nám súčasná kultúra čo ponúknuť, alebo sa podobá gýčovitému rámu bez obsahu? 

Môžete sa tešiť na slovenské aj zahraničné osobnosti z rôznych oblastí verejného života, politiky, kultúry, akadémie, Cirkvi, biznisu či umenia, ktoré budú spoločne hľadať pravdu na aktuálne aj nadčasové otázky.

Headlineri tohtoročných Hanusových dní budú:

  • Robert P. George - svetoznámy profesor právnej vedy a riaditeľom programu Jamesa Madisona na Princetonskej univerzite a často pôsobí ako visiting professor na Harvard Law School. Profesor George je autorom stoviek kníh, esejí a článkov v oblasti právnej filozofie, etiky a politickej filozofie. Zastával významné funkcie vrátane predsedu Komisie USA pre medzinárodnú náboženskú slobodu a člena Svetovej komisie UNESCO pre etiku vedeckého poznania a technológií. George je vysoko oceňovaný akademik s viacerými titulmi z Harvardu či Oxfordu a zároven je vynikajúcim hráčom na bluegrassové banjo.
  • Phillip-Neri Reese, O.P. - dominikánsky brat z provincie svätého Jozefa a profesor filozofie na Pápežskej univerzite svätého Tomáša (Angelicum) v Ríme. Vedie projekt Tomistický Inštitút na Angelicu, zameraný na filozofiu a tomistickú tradíciu. Získal licenciát z filozofie na Catholic University of America (2015) a doktorát z filozofie na Notre Dame University (2022). Vo svojom výskume sa zameriava na metafyziku, najmä na myslenie svätého Tomáša Akvinského, a hojne publikuje v oblastiach ako filozofická antropológia, etika a ekonómia. Je tiež nadšencom klasickej indickej filozofie a členom viacerých filozofických združení.

 

Máte sa na čo tešiť!
Lístky už v predaji!
https://www.hanusovedni.sk/bhd/vstupenky

Festival Bratislavské Hanusove dni 2024

Organizátor: Spoločenstvo Ladislava Hanusa, www

Akciu pridal/a: Tomáš Soták, 27.5.2024 11:11

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...