Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





DEŇ OTCOV 2017

18.06.2017 9:01-23:59 Nedeľa

Miesto konania: Bratislava, Celé Slovensko

„On obráti srdce otcov k synom a srdce synov k otcom...“ (Mal 3,24)

Tretia nedeľa v mesiaci jún je „venovaná“ všetkým mužom, z ktorých sa stali oteckovia. V túto nedeľu sa v mnohých krajinách oslavuje otcovstvo a pripomíname si dôležitosť otca v rodine a pri výchove detí.

Tento sviatok vďačí za svoj zrod s najväčšou pravdepodobnosťou Američanke s menom Sonora Smart Dodd, ktorá cítila potrebu uctiť si všetkých otcov ako bol jej otec, veterán občianskej vojny William Smart. Bol to vskutku aj otec-hrdina, pretože po smrti jeho manželky sám vychovával a staral sa o ich päť detí. Jeho dcéra Sonora Louise vnímala svojho otca naozaj ako hrdinu a chcela, aby tak ako aj matky majú svoj deň, mali takýto sviatok aj všetci otcovia.

Každé dieťa vie ako urobiť radosť svojmu otcovi. Ak hľadáte tip na niečo kreatívne, čo tak potešiť otca pohľadnicou, smskou, alebo záložkou do knihy s vhodným biblickým textom? Našli sme pre vás pár pekných veršov na inšpiráciu:

Jozue 1, 9
Buď silný a udatný, neboj sa a neľakaj sa! Veď Pán, tvoj Boh, je s tebou pri všetkom, čo podnikneš!

Deutoronómium 1,29-31
Nebojte sa a nestrachujte sa! Pán, váš Boh, ktorý vás vedie, bude za vás bojovať takisto, ako to pred vašimi očami urobil kvôli vám v Egypte a potom na púšti, kde si sám videl, ako ťa Pán, tvoj Boh, nosil ako muž, ktorý nesie svojho syna; (niesol ťa) po celej ceste odvtedy, keď ste vyšli, až kým ste nedošli na toto miesto.

Žalm 23
Pán je môj pastier, nič mi nechýba: pasie ma na zelených pašienkach. Vodí ma k tichým vodám, dušu mi osviežuje. Vodí ma po správnych chodníkoch, verný svojmu menu. I keby som mal ísť tmavou dolinou, nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou. Tvoj prút a tvoja palica, tie sú mi útechou. Prestieraš mi stôl pred očami mojich protivníkov. Leješ mi olej na hlavu a kalich mi napĺňaš až po okraj. Dobrota a milosť budú ma sprevádzať po všetky dni môjho života. A budem bývať v dome Pánovom mnoho a mnoho dní.

DEŇ OTCOV 2017

Akciu pridal/a: Tomas Kuzar, 14.5.2017 09:30

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...