Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Myrna Nazzour 2024





Verím Pane 2015

21.07.2015 17:00 - 26.07.2015 14:30

Miesto konania: Námestovo, amfiteáter

V júli sa uskutoční ďalší ročník obľúbeného gospelového festivalu Verím Pane. Na festivale nájdete duchovný program, koncerty, tvorivé dielne a tiež sprievodný program.

Program festivalu sa zatiaľ tvorí. Aktuálne info na stránke Verím Pane.

Viac o festivale:

Hudobný festival Verím Pane vznikol v roku 1990. Vtedajší mladý správca farnosti Horné Kočkovce - Juraj Drobný - mu dal názov podľa piesne kňaza Viktora Zborana. Za tie roky sa festival nekonal iba raz, v roku 1997. Od roku 1998 sa festival koná v Námestove pri Oravskej priehrade.

Program festivalu pozostáva z duchovného programu, ktorý sa koná väčšinou v kostole, koncertov gospelových kapiel a spevokolov na námestovskom amfiteátri, klubových koncertov a divadelných predstavení v Dome kultúry či filmových predstavení v rámci podujatia Pilgrimfest. Neodmysliteľnou súčasťou programu sú tvorivé dielne najmä z oblasti divadelného, tanečného, hudobného, výtvarného umenia ale aj nových médií.

Festival Verím Pane je predovšetkým o stretnutiach. Muzikanti a lektori prichádzajú bez nároku na honorár, organizátori obetujúci svoje dovolenky či časť prázdnin, helperi a účastníci festivalu znášajúci pohodlie i nepohodlie počasia a karimatiek. Spolu s Námestovcami tvoríme už niekoľko rokov jednu veľkú festivalovú rodinu, v ktorej sa cítime ako doma.

Nakoniec – DOMA JE DOMA!

Verím Pane 2015

Akciu pridal/a: Tomas Kuzar, 13.6.2015 17:12

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...