Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Myrna Nazzour 2024





Výzva na modlitbu za Pochod za voľnú nedeľu a tradičnú rodinu

12.05.2013 15:00-17:30 Nedeľa

Miesto konania: Bratislava, Hviezdoslavovo námestie

AZN Vás pozýva na druhý ročník Pochodu za voľnú nedeľu bez práce a tradičnú rodinu, ktorý sa uskutoční v nedeľu dňa 12. 05. 2013 so začiatkom o 15, 00 hodine na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave modlitbou–Korunky Božieho Milosrdenstva za Slovenský národ a za svätenie nedele pod vedením spoločenstva Kráľovnej rodiny.


Aliancia za nedeľu- Slovensko, o.z. (ďalej AZN) vyhlásila 13. máj za Národný deň Slovenska za voľnú nedeľu bez práce. Pred rokom sa konal prvý Pochod za voľnú nedeľu bez práce a tradičnú rodinu.



Podporu pochodu a iniciatívam AZN na ochranu nedele už vyjadrili dole uvedené organizácie:

Rímskokatolícka cirkev
Evanjelická cirkev augsburského vyznania
Reformovaná kresťanská cirkev
Odborový zväz pracovníkov obchodu a cestovného ruchu
Odborový zväz NKOS-železnice
Výbor OZO COOP Jednoty Galanta, spotrebné družstvo
Odborová základná organizácia pri spoločnosti Tesco Stores, DC Beckov
Občianske združenie Slovo pre ženy
Koinonia Ján Krstiteľ – cirkevná nezisková organizácia
Spoločenstvo kresťanské Slovensko
Strana Magnificat Slovakia
Slovenská ľudová strana
Kresťanskosociálna únia
Slovenskí katolícki farmaceuti
Združenia pre ochranu rodiny
OZO pri COOP Jednota Poprad, s.d.
Slovenský odborový zväz pôšt a telekomunikácií



Vašu podporu tejto myšlienke (uvítame aj podporné stanoviská významných osobnosti nášho spoločenského, politického a kultúrneho života) môžete vyjadriť aj Vy zaslaním podporného stanoviska na našu emailovú adresu:

uskutocnujte.slovo@gmail.com


Prvý pochod za voľnú nedeľu prišli osobne podporiť aj europoslanci pani A. Záborská a M. Mikolášik, poslanci NRSR B. Škripek, J. Mikloško, exposlanec NRSR Jozef Rydlo, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, a tiež Libuša Válkyová predsedníčka Odborového združenia obchodu a cestovného ruchu základnej organizácie Coop Jednota Galanta.


AZN pozvala na pochod aj bratislavského arcibiskupa, metropolitu a predsedu KBS Mons. S. Zvolenského a Mons. Petra Rusnáka, bratislavského eparchu, ktorého na žiadosť AZN KBS ustanovila na koordináciu akcií na ochranu voľnej nedele.


Radi uvítame aj vaše pripomienky a návrhy na spoluprácu. Potešíme sa, ak si prinesiete zo sebou aj inšpiratívne predmety, transparenty alebo vlajky Slovenskej republiky s dvojkrížom k 1150 výročiu príchodu svätého Cyrila a svätého Metoda na územie Slovenska.


AZN má vo svojich stanovách aj iniciatívu na vybudovanie Pamätníka patrónov Európy a preto navrhujeme zveriť iniciatívy na ochranu voľnej nedele a rodiny pod ochranu patrónom Európy, ktorými sú:

sv. Benedikt z Nursie (za patróna Európy ho vyhlásil pápež Pavol VI. roku 1964) sv. Konštantín - Cyril a sv. Metod, apoštoli Slovákov (vyhlásení roku 1980 Jánom Pavlom II.)
sv. Brigita Švédska
sv. Katarína Sienská
sv. Terézia Benedikta od Kríža - Edith Stein (všetky tri svätice za spolupatrónky vyhlásil Ján Pavol II. roku 1998)

Zvlášť pri príležitosti 1150-teho výročia príchodu sv. Cyrila a sv. Metoda na územie Slovenska prosme o pomoc týchto apoštolov Slovákov, Sedembolestnú Pannu Máriu, patrónku Slovenska, ale aj blahoslavenú sestru Zdenku Schelingovú, Vasila Hopku, sv. Johanku z Arku (1412- 2012), alebo sv. Ritu, patrónku rodiny.

Napríklad pre tých, čo majú menej voľného času aspoň tento

5. desiatok modlitby naspievaného svätého ruženca Božieho Milosrdenstva. Prípadne pre nekatolícke denominácie túto úžasnú modlitbu k „Ježišovi, Božiemu Synovi“
Prosíme, šírte tento email ďalej, nech sa modlí celé Slovensko.


Dedičstvo Otcov, zachovaj nám Pane.


Vzhľadom na to, že AZN je nezisková organizácia, podporiť nás môžete aj zaslaním sponzorského príspevku na číslo účtu: 12 66 06 00 56 kód banky 0200. Váš príspevok, za ktorý darcom vopred ďakujeme, nám pomôže pri úhrade nákladov spojených s týmto podujatím.

Viac TU: http://www.azn.nawebe.net/view.php?nazevclanku=vyzva-na-zacatie-celoslovenskej-modlitbovej-akcie-za-uspesny-priebeh-quotpochodu-za-volnu-nedelu-a-tradicnu-rodinu-12-maja-2013quot&cisloclanku=2013040008



A. Čulen,
Predseda AZN
mob: 0902 711 487
www.azn.nawebe.net


Akciu pridal/a: Anton Culen, 30.4.2013 15:15

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...